Beter Bed Holding

GRI-INDEX 2014

GEZONDHEID & VEILIGHEID KLANTEN

Cruciaal: Effect 5 - Relevantie 4

Het vertrouwen van klanten is van cruciaal belang voor de reputatie en het bestaansrecht van Beter Bed Holding. Klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat de verkochte producten veilig zijn. De gezondheid en tevredenheid van de klanten van de diverse winkelformules van Beter Bed Holding is het belangrijkste uitgangspunt voor het beleid en handelen van de onderneming. Het doel is dat in 2016 80% van de matrassen in het totale assortiment en bij alle formules van Beter Bed Holding getest en gecertificeerd is.


G4-PR1
Productverbetering.

Percentage van producten en diensten waarvan de gevolgen voor gezondheid en veiligheid worden beoordeeld met het oog op verbetering.

Tot vorig jaar is het aantal gecertificeerde matrassen in Nederland en Duitsland gerapporteerd. In 2014 is 82% van de omzet aan matrassen getest op schadelijke stoffen en gecertificeerd. Dit percentage is berekend over de omzet van het gehele concern.G4-PR2
Niet-naleven Regelgeving.

Totaal aantal gevallen van niet-naleving van regelgeving en vrijwillige codes betreffende gevolgen voor gezondheid en veiligheid van producten en diensten gedurende de levensduur, naar type resultaat.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een systeeminspectie Productveiligheid en Audit bij Beter Bed verricht. De NVWA heeft vertrouwen in de wijze waarop Beter Bed haar productveiligheidsproces heeft ingericht en in de praktijk brengt. De uitkomst van de systeeminspectie en audit heeft ertoe geleid dat de NVWA tot en met 2016 op deze aspecten slechts in beperkte mate toezicht zal houden op Beter Bed.Klachtenprocedures

Eerlijke communicatie